5 cl bourbon


1 sukkerknald eller 1-2 cl sukkerlage


2 dråber orangebitter


Appelsinskal uden hvidt kød

Kom sukker, bitter, appelsinskal og et par isterninger i et rocksglas

Omrør i et par minutter, så sukkeret opløses

Tilføj bourbon og omrør igen i et minut

Tilføj isterninger eller én stor isterninge-kugle

Historien bag

Sukker, bitter, vand og spiritus. Dette var de helt oprindelige grundelementer i de første cocktails fra omkring det 18. århundrede. Disse nye cocktails var en lille renæssance i måden at nyde spiritus på. Dog anvendte man hurtigt flere og flere ingredienser for at lave nye spændende smage. I takt med at disse indviklede cocktails kom til, glemte man den simple bitter-cocktail. Den opblomstrede på ny i slutningen af det 19. århundrede, da man ville tilbage til den mere enkle oplevelse uden pompøse frugtcocktails. Oprindeligt vædede man en sukkerknald i bitter, og opløste den i bourbon og is for at lave en Old Fashioned. I dag laver de fleste bartendere Old Fashioned med sukkerlage, så man ikke skal vente flere minutter på at sukkeret opløses – men der er noget fedt over at lægge lang tid og meget kærlighed i en cocktail. Og det fortjener denne cocktail i den grad – perfekt til lænestolen med en avis og en god cigar. Så mærker man ægte, ‘Old Fashioned’ nydelse!